КОМАНДУВАННЯ ССО ЗРОБИЛО ТАК, ЩОБ ПЕВНІ ЛЮДИ НЕ БУЛИ НАГОРОДЖЕНІ – ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБО

Сьогоднішній рівень Сил спеціальних операцій (ССО) не можна порівнювати з початком 2016 року, коли вони почали створюватися як юридичний суб’єкт. За ці роки дуже багато зроблено та напрацьовано, і є дуже багато позитиву, навіть щодо бойового застосування, коли є достатньо великі показники при невеликій кількісті втрат.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Обороно-промисловий кур’єр» заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал Сергій Кривонос.

При цьому він зауважив, що, на жаль, не можливо зробити так, щоб не було втрат.

«Війна накладає свої певні нюанси, і при виконанні завдань ми намагаємося уникнути втрат. Але з урахуванням специфічності дій і великої кількості міно-вибухових пристроїв, які використовуються противником проти нас – це накладає дуже вагомий вплив, який стосується ефективності, хоч вона й дуже висока», — додав С. Кривонос.

До того ж, генерал відзначив чудові результати та показники розвитку ССО, зокрема, в минулому році, коли він перебував на сході України, де «працював зі своїми хлопцями» щодо розвитку ССО.

«Було показано добрі результати, а величезна кількість людей були нагороджені. Але й, на жаль, у певних випадках командування ССО зробило так, щоб певні люди були не нагороджені», — наголосив співбесідник агентства.

 

На думку заступника секретаря РНБО, зараз дві речі визначатимуть успішність ССО. «Якщо стосується силового компоненту – це засоби розвідки та засоби ураження; ССО можуть відноситися як до засобів розвідки, тому що вони ведуть розвідку, так і до засобів ураження, тому що вони можуть виконувати певні завдання зі знищення об’єктів противника та з виведення з ладу критичної інфраструктури противника», — висловив своє переконання С.Кривонос.

«Сили спеціальних операцій організовують і беруть участь в інформаційно-психологічних операціях, а це також дуже важливий компонент війни. На жаль, ще не розуміють, наскільки потрібно, щоб країна була підготовлена не тільки з точки зору ЗСУ та ССО, а й могла давати гідний супротив інформаційному впливу – саме протидія цьому впливу є дуже важливою зброєю», — вважає заступник секретаря РНБО.

Підбиваючи підсумки, С. Кривонос висловив переконання, що інформаційно- психологічні операції – це не тільки «кібер» операції, тому що головне завдання – це боротьба за серця та розум наших людей. А також – підготовка окупованих регіонів та створення умов, щоб люди чекали українську владу та вірили в неї. Це дуже важливо, наголосив генерал.

Поделиться публикацией