ЗА ПІВРОКУ ДО ЕКСПЛУАТАЦІЇ В СОУ ДОПУЩЕНО МАЙЖЕ 480 НОВИХ ЗРАЗКІВ ОВТ

У першому півріччі 2024 року прийнято на озброєння, кодифіковано, допущено до експлуатації в Силах оборони України майже 480 зразків озброєння та військової техніки. Близько 290 з них – продукція вітчизняних зброярів. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

«З огляду на безпрецедентну високу динаміку бойових дій, потреби Сил оборони в озброєнні — величезні. Реалії війни диктують нові вимоги. Є великий запит на нові засоби розвідки, захисту, ураження. Розвиток інноваційних інструментів війни, більше сучасних систем РЕБ, безпілотних, роботизованих систем – це те, що додає нам нових спроможностей», — розповів Гаврилюк. Він зазначив, що вітчизняні виробники оборонної продукції у 2024 році значно наростили обсяги виробництва озброєння за широкою номенклатурою.

Крім того наголошується, що динаміка розвитку озброєння в Україні висока. Так, у 2023-му році було прийнято на озброєння та допущено до експлуатації у Силах оборони понад 200 зразків ОВТ вітчизняного виробництва, а за півроку 2024-го — близько 290.

Як повідомили в Міноборони, у переліку кодифікованих зразків ОВТ у першому півріччі 2024 року найбільша група – БАК. Наступна група — це боєприпаси різних типів, найбільше для БПЛА. Третя група за кількістю кодифікованих зразків озброєння за шість місяців цього року – це засоби зв’язку та РЕБ. Також у переліку допущених до експлуатації нових (модернізованих) зразків ОВТ: інженерні засоби, наземні роботизовані комплекси, засоби ближнього бою, засоби розмінування, оптико-електронні прилади..

Поделиться публикацией