ЗА НЕОБХІДНОСТІ ЧИСЕЛЬНІСТЬ РЕЗЕРВУ МОЖНА ДОВЕСТИ ДО 1 МІЛЬЙОНА ВІЙСЬКОВИХ – РАДНИК ГОЛОВИ ОП

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що в резерві наша країна має 700 тисяч військових. За необхідності їхню кількість можуть довести до одного мільйона.

Про це 25 травня ц.р. повідомив Obozrevatel, посилаючись на заяву Олексія Арестовича в ефірі програми «ФЕЙГІН LIVE» на YouTube.

 При цьому, за його словами, може виникнути проблема із озброєнням нових військовослужбовців.

«Все впирається в постачання західного озброєння, воно має свої складнощі…Частину озброєння потрібно виготовити, частину потрібно передати західним арміям, щоб вони передали нам – це довга історія. Цілімося на другу половину липня», – сказав Арестович.

Він також зазначив, що в Україні за вісім років було доопрацьовано систему мобілізації. У Росії ж вона організована значно гірше.

«Здавалося б – могла б, вони будували збройні сили десятки років, з 2008-го так точно. Будували для швидкої блискавичної компанії, тепер війна затяжна. Ця система не перебудується ні за пів року, ні за рік навіть в екстреному порядку, як вони зараз роблять це неможливо», – зазначив радник голови ОП. За його словами, Україна в питанні мобілізації має радикальну перевагу.

 

Поделиться публикацией