ЗАХИСНИКИ «АЗОВСТАЛІ» ПОВІДОМИЛИ ПРО КРИТИЧНУ СИТУАЦІЮ З ПОРАНЕНИМИ ВІЙСЬКОВИМИ

Ситуація на металургійному комбінаті «Азовсталь» критична: через відсутність необхідних засобів для надання медичної допомоги, наші солдати помирають.

Про це в інтерв’ю 24 каналу розповів заступник командира полку «Азов», капітан Святослав Паламар з позивним «Калина». Він зазначив, що наразі медичної допомоги потребують майже 600 військовослужбовців, але її, на жаль, надати не можуть.

«Ситуація важка, критична. Медикаментів недостатньо. У нас уже немає хірургічних інструментів. Немає можливості надавати кваліфіковану медичну допомогу», – підкреслив він.

Паламар зазначає, що точно кількість військових, що залишаються під завалами, невідома.

«Кількості загиблих я озвучувати не буду. Повірте, йдеться про сотні українських військових. Поранених — близько 600 людей. Але ця цифра збільшується кожного дня, як і кількість загиблих. Ми навіть не знаємо, скільки саме тіл військових ми не змогли забрати з-під тих завалів. Я вважаю, що російській стороні теж потрібно позбирати своїх убитих військових. Для цього потрібен режим припинення вогню та домовленості обох сторін про збір тіл загиблих. Зараз надворі вже тепло. Тіла починають розкладатися та отруюють усе», — розповів він.

Водночас він не виключає, що після евакуації усіх цивільних з «Азовсталі» російські атаки лише посиляться. За останню ніч захисники нарахували понад 25 вильотів літаків, що скидали бомби.

Паламар зазначив, що 9 травня буде видно, чи чинитимуть окупанти додаткових спроб. Наразі вони продовжують обстрілювати комбінат, гатити по ньому з авіації. Не обходиться і без штурму. Загалом військові готові до ще більших провокацій і боротимуться доти, поки у них будуть на це сили.

Як раніше повідомляло агентство, полк «Азов» у боях за Маріуполь знищив близько 2500 вояків рф і понад 60 танків.

Поделиться публикацией