ЗАГОРОДНЮК ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ПОСЛОМ ФРАНЦІЇ В УКРАЇНІ ЕТЬЄНОМ ДЕ ПОНСЕНОМ

Глава Міністерства оборони України Андрій Загороднюк провів зустріч з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном, в ході якої сторони обговорили продовження військово-політичного діалогу на рівні вищого керівництва і оборонних відомств двох країн.

Про це 30 вересня ц.р. повідомила пресс-служба Міноборони.

Також під час зустрічі сторони обговорили питання військового співробітництва та можливості розвитку пріоритетних напрямків співробітництва.

«Серед іншого під час зустрічі піднімалися питання військового та військово-технічного співробітництва. Андрій Загороднюк відзначив незмінність євроатлантичного курсу України та пріоритетність впровадження стандартів НАТО у Збройних силах України. Міністр також поінформував іноземних гостей про напрямки реформування оборонного відомства та посилення можливостей українського війська», — йдеться в повідомленні.

Крім того, Загороднюк висловив вдячність французькій стороні за зусилля в рамках «нормандського формату» для припинення агресії Росії проти України і відновлення територіальної цілісності країни.

Також він вручив послу лист-запрошення міністра оборони Франції відвідати Україну з офіційним візитом.

«Пан Етьєн де Понсен привітав Андрія Загороднюка з призначенням на посаду міністра оборони і висловив сподівання на подальшу підтримку та поглиблення дружніх відносин та конструктивного взаємовигідного співробітництва», — йдеться в повідомленні.

Поделиться публикацией