«ЗАВОД ІМ. МАЛИШЕВА» ПРОВЕДЕ КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ Т-80УД ЗС ПАКИСТАНУ

Фахівці ДП «Завод імені В.О. Малишева» приступили до капітального ремонту бойових машин Т-80УД, поставлених близько двох десятиліть тому в Пакистан. Про це повідомила прес-служба підприємства.

У 1997-1999 роках підприємство при посередництві компанії «Прогрес» (дочірня структура «Укрспецекспорту») поставило до Пакистану 320 бойових машин Т-80УД. На початку 2000-х років також через контракт «Прогресу» було створено на заводі в Пакистані базу капітального ремонту: побудовано споруди, поставлено значний обсяг спеціального обладнання, стендове господарство, інструменти, технологію ремонту Т-80УД.

Нині, як вказують на ДП «Завод імені В.О. Малишева», гарантійний період поставлених бойових машин закінчився і необхідно провести їх ремонт. На заводі зазначили, що ремонт проводитимуть фахівці з Пакистану: вони планують самостійно ремонтувати танки. Українські ж фахівці виступають в ролі консультантів та координаторів цього проекту. У проекті братиме участь збірна команда фахівців всіх українських підприємств, продукція яких була поставлена в рамках контракту з Пакистаном.

Згідно з повідомленням, укладення договору з Пакистаном підходить до завершення, перший етап проекту вже стартував. Також ДП «Завод імені В.О. Малишева» розраховує, що Пакистан закупить необхідні запчастини та відновлятиме працездатні вузли та не виключає проведення у майбутноьому капітального ремонту танків «Аль Халід», які оснащені українською силовою установкою.

Ремонтні роботи 320 машин триватимуть найближчі кілька років. Цей проект дасть підприємству можливість поставляти запасні частини вузлів, які не підлягають відновленню.

Поделиться публикацией
-->