«ЗАВОД ІМЕНІ В.О. МАЛИШЕВА» БЕРЕ УЧАСТЬ У ДВОХ ДКР З МОДЕРНІЗАЦІЇ ТАНКУ Т-64 – ГЕНДИРЕКТОР ЗАВОДУ

Державне підприємство «Завод імені В.О. Малишева» (підприємство ДК «Укроборонпром») нині бере участь у двох дослідно-конструкторських роботах (ДКР) з модернізації танку радянського виробництва Т-64, зокрема ДКР «Кедр» та ДКР «Краб».
Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив генеральний директор «Заводу імені В. О. Малишева» Василь Крилас.
За його словами, ДКР замовлено Міністерством оборони України. Водночас, він зазначив, що підприємство існує та розвивається переважно за рахунок експорту озброєння.
Говорячи про ДКР, він зазначив, що вони достатньо схожі. Зокрема, ДКР «Кедр» передбачає, що буде встановлено на танк Т-64 нове моторно-трансмісійне відділення потужністю 1200 кінських сил та відбудеться удосконалення щодо системи управління вогнем. Танк буде мати можливість здійснювати постріли керованими боєприпасами.
Він зазначив, що державне оборонне замовлення «Заводу імені В.О. Малишева» залишається на низькому рівні. Зокрема, у 2020 році ДОЗ склав менше 5%, а 95% — це зовнішньоекономічна діяльність підприємства.
Водночас, Василь Крилас зазначив, що має місце динаміка розвитку підприємства. Зокрема, якщо в 2019 році він прийняв завод зі збитками у 430 млн. грн, то вже у 2020 рівень збитків зменшився до 110 млн. грн., а перший квартал 2021 року підприємство вийшло на прибутки на рівні 35 млн. грн.
Василь Крилас додав, що на підприємстві працює 3180 людей персоналу, а стратегія розвитку підприємства передбачає ще збільшення кадрів, зокрема високопрофесійних робітників та інженерів.

Поделиться публикацией