ЗАВЕРШИВСЯ ПЕРШИЙ ЕТАП СПІЛЬНОГО ОПЕРАТИВНОГО НАВЧАННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ РЕСПУБЛІКИ БІЛОРУСЬ ТА РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ

На полігоні Муліно завершився перший етап спільного оперативного навчання збройних сил Республіки Білорусь та Російської Федерації «Щит Союзу — 2019». Органи управління показали високу здатність керувати підлеглими частинами і підрозділами в ході виконання завдань за призначенням в складних умовах обстановки.

Про це 16 вересня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Як зазначив керівник навчання начальник Генерального штабу Збройних Сил Республіки Білорусь — перший заступник Міністра оборони генерал-майор Олег Бєлоконєв, військові підрозділи досить впевнено виконували комплекс заходів з пошуку, блокування, знищення незаконних збройних формувань і диверсійно-розвідувальних груп, по стабілізації обстановки в призначених зонах відповідальності.

Заходи проводилися з великою кількістю бойових стрільб, основна маса яких проходила в нічних умовах. Підрозділи здійснювали марші на незнайомій місцевості, вводилися в бій з ходу з прийняттям рішень в ході маршів і постановки завдань.

Незважаючи на те, що вчення ще не завершилося, очевидно, що створена і реалізована система підготовки Збройних Сил Республіки Білорусь досить ефективна і дозволяє готувати війська до виконання поставлених завдань.

«Сьогодні ми приступили до відпрацювання питань другого етапу, основна спрямованість якого — практичні дії, реалізація тих прийнятих рішень і планів, які ми здійснювали на першому етапі. З’єднанням і частинам належить вести оборонні дії на призначених рубежах, продовжувати стабілізацію обстановки, організовувати взаємодію і всебічне забезпечення. А органи управління продовжать керувати підлеглими з’єднаннями і військовими частинами в складній обстановці. Вважаю, що головна мета цього заходу буде досягнута, ми отримаємо практику спільних заходів зі Збройними Силами Російської Федерації щодо забезпечення військової безпеки Союзної держави», — підкреслив генерал-майор Олег Бєлоконєв.

Поделиться публикацией