ЗАВЕРШИВСЯ ОСТАННІЙ ЕТАП ВИПРОБУВАНЬ ТУРЕЦЬКОЇ ПКР

Успішно завершився останній етап випробувань першої турецької протикорабельної ракети (ПКР) Atmaca класу «море-море».

Про це повідомив Український мілітарний портал 27 вересня ц.р. з посиланням на Управління оборонної промисловості Туреччини (SSB).

Протикорабельна ракета Atmaca – є спільною розробкою компанії ROKETSAN та ASELSAN.

Безпосередньо ROKETSAN виготовленням самої ракети, а компанія ASELSAN – система управління вогню та іншим супутнім обладнанням.

Ракети Atmaca будуть встановлюватися на турецькі корвети проекту MİLGEM, на першому з них – TCG Kınaalıada (F-514) нещодавно вже були помічені пускові.

Розробка протикорабельної ракети ATMACA розпочалася у 2009 році турецькою компанією Roketsan. Програма розробки передбачала у майбутньому заміну протикорабельних ракет Harpoon на озброєнні ВМС Туреччини.

Перші пуски ракети відбулися восени 2017-го року на одному з військових полігонів.

Дальність дії ракети – 200 км. Вага протикорабельної ракети «Atmaca» – близько 800 кг, з яких бойова частина – 200 кг. Ракета оснащена турбореактивним двигуном Міcroturbo TRI 40, який розганяє її до дозвукову швидкість.

Наведення на ціль на початковому етапі здійснюється з використанням інерційної системи по супутниковій системі навігації (європейська INS чи американська GPS), на кінцевому етапі траєкторії ПКР використовує головку самонаведення для ураження цілі.

Поделиться публикацией