ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПЕРЕД ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМИ ЗА ПЕРІОД З СІЧНЯ ЗРОСЛА МАЙЖЕ В ТРИ РАЗИ

Заборгованість перед військовослужбовцями за період з січня по 15 травня зросла майже в три рази.

Про це 7 червня ц.р. повідомив портал Цензор.НЕТ, посилаючись на видання «Військовий кур’єр».

Так, до редакції видання потрапив офіційний документ, який датований 25 травня 2021 року. Це доповідь Начальнику Генштабу, в якому посадова особа характеризує ситуацію з виплатами додаткових видів грошового забезпечення як критичну.

«Доповідаю, що в Збройних силах України має місце критична ситуація з виплати додаткових видів грошового забезпечення … що викликає напругу у військових колективах і сім’ях військовослужбовців», — йдеться в повідомленні.

«Війьковий кур’єр» відзначають, що згідно з цією доповіддю заборгованість становила на 1 січня 350 800 000 долл, а на 15 травня вже 950 млн грн, тобто зросла майже в три рази.

Крім того, ЗМІ зазначає, що генштаб і командування ЗСУ Відповідно до цього документа намагається вирішувати проблему, але розпорядником коштів є Міноборони.

«Що ж робить Міністерство оборони? — Воно» вживає заходів щодо збалансованого наближенню бюджетних асигнувань «і виділяє на погашення заборгованості за все 322 млн грн. З потрібних 940. Саме так зазначено в листі вих. Номер 220/3341 від 20.05.2021. .. . на тлі недавніх скандальних публікацій про те, як МО намагається узгодити через профільний комітет Верховної Ради закупівлю люксових лімузинів і совкових краваток і сорочок для параду на суму яка, мабуть, перевищує сто мільйонів гривень, такий атракціон великий щирості виглядає просто цинічно «, — пише видання.

«Військовий кур’єр» вже направив кілька запитів виплат військовослужбовцям в Міноборони, проте жодної відповіді не получіл.

Поделиться публикацией