«ЖИТОМИРСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» ПЕРЕДАВ ЗАМОВНИКУ ЧЕРГОВУ ПАРТІЮ БМП-2

Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», передав замовнику чергову партію відновлених бойових машин піхоти БМП-2, які пройшли регламентний ремонт в рамках державного оборонного замовлення.

Про це 13 жовтня ц.р. повідомили в прес-службі ДК «Укроборонпром».

«Ми не лише відремонтували, а й модернізували ці БМП-2 за рахунок новітніх засобів навігації, оптичних приладів та прицілів, що дало змогу продовжити та покращити ресурсні показники бойових машин. Напередодні Дня захисника України бойові машини передано нашим військовим», – повідомив директор Житомирського бронетанкового заводу Олексій Жуковець.

В процесі ремонту фахівці заводу відновили боєздатність усіх систем та агрегатів бойових машин піхоти, що підтверджено циклом заводських та приймально-здавальних випробувань.

Як відомо, раніше Укроборонпром відзвітував про результати роботи підприємств Концерну за 9 місяців 2020 року. Зокрема, обсяг виготовленої продукції (послуг) підприємств бронетанкової галузі збільшився майже вдвічі у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року і склав 4,6 млрд грн (2,7 млрд грн у 2019 році відповідно). За підсумками трьох кварталів бронетанкові підприємства Укроборонпрому виконали 96% плану виробництва на цей період.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» займається виготовленням глибокою модернізацією та капітальним ремонтом бойової і спеціальної техніки різних модифікацій: БМП, БРЕМ, БМД, а також машин на їх базі. Наразі триває модернізація виробничих потужностей підприємства шляхом впровадження новітніх енергозберігаючих технологій виробництва.

Нагадаємо, у жовтні на територію Житомирського бронетанкового заводу прибули 26 БМП-1АК, які ДК «Укрспецекспорт» через рішення суду примусово вилучив у польського постачальника. За контрактом польська фірма «WTORPLAST S.A.» мала поставити ці БМП для українських військових ще у 2018 році. Наразі фахівці ЖБТЗ проводять процес дефектації цих бойових машин та готують їх до якнайшвидшої передачі замовнику.

Поделиться публикацией