ЕРДОГАН ДАВ СИГНАЛ ПРО ГОТОВНІСТЬ ДО СПІЛЬНОГО ВИРОБНИЦТВА ТРАНСПОРТНОГО ЛІТАКА «АНТОНОВ» З УКРАЇНОЮ

Президент Реджеп Тайіп Ердоган прийняв українську делегацію, до якої увійшли віце-прем’єр України і міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, а також представники великих компаній української оборонної та авіаційної промисловості: Антонов і Мотор-Січ.

Про це 2 вересня ц.р. повідомив портал «Міжнародний кур’єр».

 

Повідомляється, що на зустрічі, що відбулася після озвученого України пропозиції про спільне виробництво транспортного літака «Антонов», Ердоган дав сигнал про готовність до спільної роботи в разі створення необхідних умов.

 

Було вирішено продовжувати технічні переговори з цього питання. Потім українська делегація ознайомилася з роботою турецьких компаній авіаційної та оборонної промисловості TAI, «Рокетсан» (Roketsan) і «Аселсан» (Aselsan).

 

Відзначається, що, крім виробництва транспортного літака, також обговорювалися нові угоди між двома країнами в оборонній сфері.

 

Разом з тим передбачається, що Україна, яка набула БПЛА у Туреччині, може здійснити нові закупівлі найближчим часом. Можливо і укладення нових угод про співпрацю.

 

У проведеному днями телефонній розмові з президентом Ердоганом президент України Зеленський сказав: «Ми сподіваємося підписати угоду в області оборони до кінця року». Ердоган в свою чергу зазначив, що буде радий, якщо Україна почне користуватися продукцією турецького обороно-промислового комплексу.

 

 

 

 

Поделиться публикацией