ЕКС-ГЛАВА СЛУЖБИ ЗОВНІШНЬОЇ РОЗВІДКИ ГВОЗДЬ: Я ВВАЖАЮ ПРИЗНАЧЕННЯ КОНДРАТЮКА ВЕЛЬМИ ВДАЛИМ

Експерт з питань безпеки Віктор Гвоздь, який в 2014-2016 роках керував Службою зовнішньої розвідки, заявив, що знає призначеного сьогодні главою СВР Валерія Кондратюка понад 20 років.

 

Рішення президента Володимира Зеленського про призначення Валерія Кондратюка на посаду глави Служби зовнішньої розвідки — вдале, заявив в коментарі «РБК-Україна» експерт з питань безпеки Віктор Гвоздь. Він в 2014-2016 роках сам займав цю посаду.

 

«Призначення голови СЗР — безпосереднє право президента України. Я вважаю це призначення дуже вдалим. Валерій Кондратюк має, безумовно, сильні сторони як керівник Служби зовнішньої розвідки. Я знаю його більше 20 років. Він має спеціальну професійну освіту, є кадровим офіцером з великим досвідом роботи в спецслужбах в Україні та за кордоном, а також в Офісі президента. Таким чином, він працював і як пошукач розвідувальної інформації для держави, і як її споживач. Події останніх часів були досить складними для України, і призначення Кондратюка свідчить про те, що в СЗР прийшов професіонал своєї справи «, — сказав Гвоздь.

 

Зеленський звільнив Валерія Євдокимова з посади голови Служби зовнішньої розвідки України та призначив на цю посаду Валерія Кондратюка.

 

Кондратюк з 3 березня 2014 го по 28 липня 2015 року обіймав посаду начальника департаменту контррозвідки Служби безпеки України. До 15 жовтня 2016 року він працював начальником Головного управління розвідки Міністерства оборони України. З 16 жовтня 2016 року він був заступником глави Адміністрації Президента України, де відповідав за напрямок спецслужб.

Поделиться публикацией