ЕКСПОСОЛ КИТАЮ В УКРАЇНІ СПРОГНОЗУВАВ ПОРАЗКУ РОСІЇ У ВІЙНІ – WP

Колишній посол Китаю в Україні дуже критично оцінив вторгнення росії в Україну, наголосивши на ознаках поразки російських військ та загрозі для європейської безпеки порядку денного президента путіна щодо відновлення імперії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Washington Post.

«Росія не лише відстає на полі бою, але й програє економічну, дипломатичну та публічну боротьбу. А це означає, що це лише питання часу, коли росію остаточно переможуть», — передає видання слова колишнього посла Китаю в Україні Гао Юшена під час виступу на форумі в державній Китайській академії суспільних наук.

Дипломат описав військові зусилля Росії як ведуть до поразки через невдачі політики путіна в економіці, військовій та політичній сферах.

Гао також сказав, що бажання путіна домінувати на території колишнього СРСР призвело до того, що росія «неодноразово зазіхала на чужі території та суверенітет», що є найбільшою загрозою миру, безпеці та стабільності Євразії.

Washington Post вказує, що про виступ посла написало гонконгське видання Phoenix, але згодом ця публікація зникла.

Наголошується, що позиція посла є «рідкісним відхиленням від звичайної позиції Китаю, який не критикує свого близького дипломатичного партнера», оскільки Китай офіційно не підтримує жодної із сторін у війні.

Каденція Гао Юшена на посаді Надзвичайного та Повноважного Посла Китаю в Україні тривала з 2005 до 2007 року.

Поделиться публикацией