ЕКСПЕРТ ПРОПОНУЄ ТРИРІВНЕВУ СТРУКТУРУ НЕЯДЕРНИХ СИЛ СТРИМУВАННЯ

Відповідно до можливих сценаріїв розгортання бойових дій, враховуючи необхідність використання принципу «пропорційності» під час відсічі агресії противника, вважається доцільним розглянути трирівневу структуру неядерних сил стримування: тактичного призначення (НЯСС ТП) з дальністю дії до 120 км; оперативно-тактичного призначення (НЯСС ОТП) – до 500 км; стратегічного призначення (СНЯСС) – до 1500 км.

Про це 5 квітня ц.р. в матеріалі для Цензор.нет написав Володимир ТЕРЕЩЕНКО, перший командувач РВіА ЗСУ, генерал — лейтенант у відставці. 

Прагнути до паритету співвідношення важкого (високовартісного) озброєння не має сенсу, надто різні економічні потенціали, його треба вражати сучасною високоточною зброєю на порядок дешевшою за зброю агресора.
Єдиним шляхом досягнення перемоги над більш потужним ворогом, судячи з існуючих досліджень і досвіду, як позитивного так і негативного, який Україна набула вході АТО та ООС, є реалізація концепції стримування в широкому її розумінні. Причому під перемогою розуміємо як успішне завершення бойових дій, так і відмову агресора від прямого нападу так і тиску шляхом погроз Україні.

Посилання на повний матеріал: https://m.censor.net/ru/resonance/3257600/neyadern_sili_strimuvannya 

Поделиться публикацией