ЕКСПЕРТИ ПЕРЕКОНАНІ У НЕОБХІДНОСТІ ПРИЙНЯТТЯ ЗАКОНУ ПРО НАЦІОНАЛЬНУ БЕЗПЕКУ

Експертна рада, яка була створена ініціативою Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР), розглянула та обговорила 15 лютого проект Закону України «Про національну безпеку».

Як повідомив інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» один з учасників наради, переважна більшість експертів переконана у необхідності прийняття цього Закону – але за умов допрацювання та внесення низки змін. Фахівці зазначають, що цей Закон «першого рівня», тому може «не бути Законом прямої дії, хоча вітчизняний досвід законотворення свідчить про необхідність більш детального змістовного наповнення законів».

У ході експертної наради, зокрема, багатьма фахівцями було відзначено політичну важливість внесення даного законопроекту на розгляд Верховної ради України – попри наявність низки недопрацювань. Свої погляди щодо внесення змін до проекту Закону надали, зокрема, Центр Разумкова, Українська агенція з перспективних науково-технічних розробок UA.RPA, Департамент воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України, Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння та інші.

У обговоренні взяли участь заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко, народні депутати Ірина Фріз та Олексій Скрипник.

Поделиться публикацией