ДП “45 ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ МЕХАНІЧНИЙ ЗАВОД” ПРЕДСТАВИЛО АВІАЗАПРАВНИК АПЗ-20-632218

Нещодавно у Вінниці Державне підприємство “45 Експериментальний механічний завод” представило свою нову розробку – авіазаправник АПЗ-20-632218.

Про це 11 грудня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Вага машини складає 32 тонни, а місткість авіаційного палива – 20 м³.

Розробка та виготовлення цього зразка здійснювалась в інтересах авіаційного підрозділу Національної Гвардії України, проте за потреби ця продукція може постачатися як до Збройних Сил України, так і на цивільний ринок.

Аеродромний паливозаправник призначений для заправки повітряних суден (ПС) авіаційним паливом, а також його зберігання та транспортування до місць заправки ПС.

Вартість нашої машини без шасі складає 1 млн 300 тис гривень.

45 Експериментальний механічний завод – підприємство, що розташоване у Вінниці, входить до Державного концерну “Укроборонпром”, з повним виробничим циклом виготовлення виробів і з великим обсягом експериментальних і дослідних робіт, серед його продукції – різноманітні спеціальні машини, паливозаправники, а тепер і авіазаправник АПЗ-20-632218.

Зараз на озброєнні української військової авіації основним авіазаправником середньої ємності є ТЗА-7,5, що виготовлявся за часів СРСР на підприємстві Тихорецький завод хімічного машинобудування та має місткість авіаційного палива у 7,5 м³.

В Україні вже були напрацювання щодо заміни цих зразків, зокрема один з них – аеродромний паливозаправник АПЗ-10-6322, на шасі автомобіля КрАЗ-6322, розробки Азовмаш.

В порівнянні з радянським аналогом авіазаправник від “Азовмаш” має більшу місткість палива – до 10 м³, але в цьому ж показнику вдвічі поступається розробці з Вінниці.

 

Поделиться публикацией