ДП “ОДЕСЬКИЙ АВІАЦІЙНИЙ ЗАВОД” ЗДІЙСНЮЮТЬ РЕМОНТ ТА МОДЕРНІЗАЦІЮ УДАРНИХ ЛІТАКІВ L-39 ZA

В Одесі на ДП “Одеський авіаційний завод” здійснюють ремонт та модернізацію ударних літаків L-39 ZA для Військово-повітряних сил Уганди.

Про це 11 грудня ц.р. повідомив Український міліарний портал, посилаючись на Думская.

Загалом африканський замовних ремонтує в Україні вісім бортів, шість з яких вже відправлені в Уганду, а остання пара завершує ремонт та буде передана на початку 2020 року.

Виконання контракту розпочалось у середині 2018-го року і до кінця року перша партія була відправлена для ВПС Уганди.

Більшість цих літаків була придбана у Болгарії (минулого року ми повідомляли про ремонт L-39 ZA на Одеському авіаційному заводі, проте тоді джерело писало, що ці борти для ВПС Болгарії) та один у Румунії. За даними видання Думская, ще в 2010 році для ВПС Уганди було придбано чотири L-39 ZA в Болгарії та згодом вони пройшли ремонт в Одесі. Після цього була отримана нова партія.

Легкий реактивний штурмовик L -39ZA був створений на базі навчально-бойового літака L-39C. Основна відмінність – наявність двоствольної 23-мм гармати ГШ-2-23, що встановлюється у носовій частині фюзеляжу під кабіною, та чотири замість двох підкрильних пілони для підвіски різноманітного озброєння – легких бомб чи некерованих ракет.

Модернізація L-39 ZA, яка проводиться в Одесі для ВПС Уганди включає глибоку модернізацію двигунів – їх оновлюють до рівня АІ-25ТЛШ, які мають на 10% більшу тягу (до 1850 кг/с), а також керованість.

Окрім того на угандійські борти встановлюється нове радіотехнічне та навігаційне обладнання, що включає системи GPS/VOR/DME/ILS, нові трапондери, сумісні з ICAO, та новий твердотільний реєстратор даних польоту БУР-4-1 (так званий “чорний ящик”).

Поделиться публикацией