ДП «КИЇВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» ПЕРЕДАЛО УКРАЇНСЬКИМ ВІЙСЬКОВИМ 9 БРОНЕТРАНСПОРТЕРІВ БТР-80

6 травня 2020 року  Державне підприємство «Київський бронетанковий завод», що входить до складу Державного концерну  «Укроборонпром», передало українським військовим 9 бронетранспортерів БТР-80. Директор КБТЗ Володимир Синявський  наголосив, що, незважаючи на  карантинні заходи, підприємству вдалося виконати всі зобов’язання в рамках державного оборонного замовлення 2019 року.

Про це 6 травня ц.р. повідомив портал АрміяІнформ.

Усі бронемашини пройшли плановий регламентований ремонт, отримали нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також нові 29-дюймові покришки українського виробництва. В Україні налагоджено випуск усієї номенклатури необхідних запчастин для ремонту БТР-80.

— Підприємство мало завершити контракт торік восени, але через затримки у фінансуванні Програми державних гарантій та додатковий обсяг робіт, виявлений вже після поглибленого дефектування, виконання робіт було затримано. Наприкінці 2019 року, після зміни керівництва КБТЗ та призначення на посаду Володимира Синявського, відновили ритмічні роботи в рамках контракту, — зазначив заступник генерального директора «Укроборонпрому» з виробництва Ігор Фоменко.

За підсумками першого кварталу 2020 року КБТЗ став рекордсменом серед підприємств бронетанкового дивізіону Концерну щодо обсягів виготовленої продукції.

— У першому кварталі цього року обсяг товарного випуску продукції КБТЗ становив 406 млн грн. Це майже вчетверо більше проти торішнього аналогічного періоду, – повідомив Ігор Фоменко.

Нагадаємо, що на початку березня, КБТЗ передав Збройним Силам України останню партію з шести капітально відремонтованих танків Т-72. Цим КБТЗ завершив поставку танків за державним контрактом з Міністерством оборони України. Перші 25 одиниць відремонтованих танків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками були передані до українського війська в січні 2020 року.

– У цілому за 1 квартал 2020 року підприємства, діяльність яких координує управління бронетанкової техніки Концерну, план щодо товарного випуску продукції виконали на суму понад 1,7 млрд грн, це, якщо порівнювати з виконанням плану товарного випуску продукції за торішній аналогічний період, більше ніж у 2,4 рази. У січні-квітні 2020 року бронетанкові підприємства Концерну замовникам поставили понад 300 нових, відновлених та модернізованих зразків ОВТ, — розповів про підсумки роботи заступник генерального директора Концерну з виробництва Ігор Фоменко.

 

 

Поделиться публикацией