ДП «ЖИТОМИРСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД» ПРОДОВЖУЄ РОБОТИ НАД ПІДВИЩЕННЯМ ЕФЕКТИВНОСТІ БОЙОВОГО МОДУЛЮ «ДУПЛЕТ»

ДП «Житомирський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», продовжує роботи над підвищенням ефективності бойового модулю «Дуплет», який призначений для модернізації бронетехніки. Про це повідомляють на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 24 квітня ц.р.

Вперше продемонстрований на виставці «Зброя та Безпека» у 2016 році, бойовий модуль оптимізований для використання на БМП-2, що дозволяє за мінімальний термін оснастити їм ці бойові машини. У випадку необхідності, та з мінімальними змінами, цей бойовий модуль можливо встановити і на іншій бронетехніці. Наприклад, для озброєння основного бойового танку Т-64, що дозволяє перетворити його на важку бойову машину підтримки танків «Страж».

За цей час «Житомирський бронетанковий завод» за власні обігові кошти проводив роботи з підвищення характеристик бойового модуля. Зброярі обладнали його удосконаленою системою вогню, яка дозволяє супроводжувати цілі в автоматичному режимі, самостійно розраховувати балістику боєприпасів та вести точний вогонь за будь-яких погодних умов, як в день, так і вночі.

Для цього «Дуплет» переоснастили новим тепловізором, який дозволяє розпізнавати цілі на всій дальності ведення вогню всім штатним озброєнням «Дуплету», включаючи протитанковий ракетний комплекс «Бар‘єр».

А під час випробувань «Дуплету», які нещодавно пройшли на одному з полігонів Житомирської області, високу ефективність цих рішень було доведено на практиці.

Головне озброєння «Дуплету» – дві автоматичні 30-мм гармати, які у парі мають максимальний темп стрільби – близько 1000 снарядів за хвилину. Тобто «Дуплет» лише за одну секунду здатний направити у противника одразу 16 снарядів. Цей шквал вогню дозволяє гарантовано вивести з бою укріплені вогневі точки, легку бронетехніку, живу силу та низьколітаючі повітряні цілі типу вертольотів.

Для забезпечення ведення вогню «Дуплет» має значно розширений боєзапас, що дозволяє вести ефективний довготривалий бій. А дві автоматичні гармати можуть працювати по черзі, що дозволяє виконувати стрільбу почергово кожним зі стволів, що вдвічі збільшує безперервну тривалість вогню без перегрівання гармат.

Також «Дуплет» озброєний автоматичним гранатометом,  двома кулеметами калібром 7,62 мм та 4 пусковими установками протитанкового ракетного комплексу «Бар‘єр».

«Бойовий модуль «Дуплет» є ефективним рішенням з підвищення ефективності бойових машин піхоти. Поєднання великої вогневої потужності із передовою системою управління вогнем, забезпечує високу точність знищення цілей першою чергою. В цей же час, «Дуплет» відповідає сучасним вимогам до оборонних розробок. Закладені у ньому рішення дозволяють адаптувати його до багатьох платформ, мова йде про можливість його встановлення не тільки на БМП та Т-64, а і на іншу бронетехніку», – підкреслив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

 

Поделиться публикацией