ДП «ДПЦК» ПЕРЕХОДИТЬ НА НОВІ ПРИНЦИПИ ПРОЕКТУВАННЯ БОЙОВИХ КОРАБЛІВ ДЛЯ УКРАЇНИ

Державне підприємство «Дослідно-проектний центр кораблебудування», що є розробником проектів бойових кораблів та входить до складу ДК «Укроборонпром», запроваджує у виробничий процес провідну світову CAD — систему AVEVA Marine компанії AVEVA, Великобританія.

 

Про це 30 листопада повідомляє  Defense Express з посиланням на прес-службу ДП «ДПЦК».

Впровадження сучасної CAD дозволить підняти процес проектування кораблів та суден на якісно новий рівень:

— створити єдине електронне середовище обробки, створення, обліку, зберігання конструкторської документації на основі 3D-моделі корабля для різних етапів проектування;
— зменшити кількість помилок під час випуску технічної документації та, як наслідок, підвищити якість документації, що розроблюється;
— підвищити продуктивність праці шляхом автоматизації рутинних процесів в проектуванні;
— забезпечити контроль всього життєвого циклу корабля від проектування до утилізації.

«Підприємство довго йшло до прийняття такого рішення. В першу чергу, це пов’язано зі значними витратами на придбання, а також необхідністю забезпечення комплексного впровадження САПР на підприємстві для її наступного ефективного використання. Центр кораблебудування планує і надалі вдосконалювати процеси проектування та випуску технічної документації з метою відповідності кращим світовим стандартам проектування бойових надводних кораблів», — підкреслив директор-генеральний конструктор ДП «ДПЦК» Вадим Борисов, коментуючи підписану угоду.

Варто відзначити, що ліцензійна угода підписана в результаті проведеного тендеру, переможцем якого стала компанія «Сі-Джоб Миколаїв», що є офіційним партнером компанії AVEVA на території України.

Поделиться публикацией