ДП «АНТОНОВ» ЗАЯВИВ ПРО ХАКЕРСЬКУ АТАКУ ТА СПРОСТУВАВ ЗВИНУВАЧЕННЯ УРЯДУ У ПЕРЕШКОДЖАННІ РОБОТИ

Державне підприємство «Антонов» заявило про хакерську атаку на його офіційний сайт ввечері 17 січня і розміщення там фейкових звинувачень у бік Кабміну і прем’єр-міністра Гройсмана. Про це повідомляється на сторінці підприємства у Facebook.

«ДП «Антонов» повідомляє, що це провокація. Так званий «відкритий лист» не готувався та не розповсюджувався керівництвом підприємства. Факти, викладені в ньому, ми розцінюємо як спробу дискредитувати керівництво підприємства та держави. Просимо засоби масової інформації припинити поширення матеріалів щодо зазначеного «Відкритого листа», — йдеться у спростуванні.

17 січня на сайті підприємства був опублікований так званий відкритий лист, в якому підприємство нібито звинуватило уряд в ускладненні роботі та ненаданні належної підтримки. Повідомлення згодом поширили ЗМІ.

Зокрема, у повідомлення йшлося про те, що у ДП «Антонов» звинувачують Кабінет міністрів і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана в перешкоджанні роботи підприємства.

З посиланням на відкритий лист підприємства повідомлялося наступне.

«Кабінет Міністрів України на чолі з прем’єр-міністром не тільки не надає належної підтримки, але і будь-якими шляхами намагається ускладнити роботу флагмана вітчизняного авіабудування», — відзначають в ньому.

У ДП «Антонов» начебто розповіли, що в 2016 році було обіцяно профінансувати запуск серійного виробництва пасажирських літаків. Однак замість цього, Кабмін на чолі з Гройсманом «пропонує вилучити значну частину зароблених коштів для вирішення проблем інших підприємств концерну, усупереч поширеній думці керівництва «Укроборонпрому».

«Подібні недалекоглядні заходи призведуть до зриву міжнародних домовленостей по виробництву Ан-132D, модернізації Ан-70, а також зупинки розробки першого українського ударного безпілотника «Горлиця», що здійснюється ДП «Антонов» за власні кошти», — повідомлялося із посиланням на лист підприємства.

«Відповідні дії Кабміну не тільки не допоможуть тим, хто потребує коштів, а й призведуть до банкрутства компаній, в яких вилучать ці гроші. У даних умовах доцільно прийняття державної програми виведення з кризи найважливіших підприємств ОПК, яке буде фінансуватися з бюджету країни», — зазначалося у листі ДП «Антонов», який було названо фейковим.

Поделиться публикацией