ДП “АНТОНОВ” ЗАПУСТИВ ВИРОБНИЦТВО П’ЯТИ АН-178

Державне підприємство “Антонов” запустило у виробництво п’ять серійних Ан-178.

Про це 2 червня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  пресцентр ДП “Антонов”.

Зокрема, повідомляється, що проводяться переговори з силовими відомствами України на замовлення літака.

31 травня 2020 року виповнилося 74 роки з дня заснування ДП «АНТОНОВ», останні два роки підприємство працює під керівництвом Олександра Дмитровича Донця.

Відзначається, що на підприємстві завершено заміщення комплектуючих російського виробництва українськими та західними аналогами.

Відновленню серійне виробництво літаків сімейства Ан-1Х8, основу якого складають регіональні пасажирські Ан-148 та Ан-158, транспортний Ан-178

Частково придбано нове обладнання для встановлення на Ан-178. Активно ведуться роботи з переобладнання дослідного зразка цього літака.

Підготовлено і запущено у виробництво п’ять серійних Ан-178. Один з них призначений для Республіки Перу та вже розпочате загальне складання фюзеляжу літака.

“Вже підготовлено консолі крила, центроплан, хвостове оперення та пілони для двигунів цього літака”, – повідомляють на підприємстві.

На підприємстві “Антонов” відзначають, що проводжують вести переговори на постачання Ан-178 для українських силових структур.

“Проводяться переговори з іншими потенційними замовниками Ан-178, в тому числі з силовими відомствами України”, – йдеться у заяві.

Також повідомляється, що відновлено прямі контракти з ВПС Індії на постачання запасних частин до літаків Ан-32, які майже не здійснювалися в період з 2015 по 2018 роки.

Проведено модернізацію та вдосконалення парку літаків Ан-124-100 «Руслан», Ан-22 «Антей», Ан-225 «Мрія» авіатранспортного підрозділу ДП «АНТОНОВ», відомого як «Авіалінії Антонова».

Зокрема, на підприємстві відзначають, що припинено відтік кадрів, збережено колектив професійних авіаційних фахівців.

Поделиться публикацией