ДО УКРАЇНИ З НІМЕЧЧИНИ ПРИБУВ ТРЕТІЙ ВЕРТОЛІТ H145 ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ

 

Про це 17 червня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на MilitaryAviationInUa.

На початку березня, 2019 року, МВС України підписало угоду на закупівлю найновітнішої модифікації вертольота H145 Airbus Helicopter.

Угоду до комерційного контракту стосовно конфігурації вертольотів H-145 для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС 5 березня підписали міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і президент французької компанії Airbus Helicopters Бруно Івен на міжнародній виставці Heli-Expo 2019.

H-145 це більш швидкий і економічний гелікоптер із вантажопідйомністю – 3800 кг. Він ідеально підходить для правоохоронних і рятувальних операцій – може швидко перевезти пілота та 11 осіб на місце події.

Окрім того, 26 лютого 2020 року до контракту про закупівлю гелікоптерів Airbus Helicopters було укладено додаткові угоди про покращення предмету закупівлі та зміни комплектації.

Щодо Н145, як вбачається із документу, до України буде поставлена версія Н145 D3 (нова модифікація із 5 лопатями та збільшеним корисним навантаженням). Однак перші два Н145 будуть у версії D2 із можливість подальшої модернізації в D3. Тобто відбудеться постачання 8 бортів у варіанті D3 та 2 у варіанті D2

Поделиться публикацией