ДО ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ УКРАЇНИ ПОВИННО БУТИ ГОТОВЕ УСЕ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ У ВІЦІ ВІД 18 ДО 60 РОКІВ – РУСЛАН ХОМЧАК

До Територіальної оборони України повинно бути готове усе населення України у віці від 18 до 60 років, тому що це населення, яке має проходити періодичну підготовку.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» заявив головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак.

Він вважає, що це населення повинно раз в 3 роки (орієнтовно) 5 днів проходити підготовку і «вони мають вміти стріляти зі стрілецької зброї в день, вночі в дощ та сніг, також, вони мають знати ази тактичної медицини одиночного військовослужбовця».

«Щодо фінансування Територіальної оборони зараз йдуть сперечання. Фінансувати ТрО мають Збройні сили, тому що будуть використовуватися полігони, зброю та боєприпаси. Місцевий бюджет також має бути обов’язково задіяним.  Минулого року ми мали концепцію, наше бачення, яке ми в Збройних силах вивчили за шість років війни, але багато хто не наважився починати саме з нашого, українського досвіду. У нас є свій менталітет, реальність, політична ситуація. Але ніхто наш досвід не брав в знаки. Потім почула РНБО, і почала збирати цей досвід. Варто розуміти, що повністю нам чиясь концепція ТрО не підходить. Якщо сьогодні надати вирішувати питання не тому виконавцю, я гарантую, що не буде ніякою ТрО.  Будуть тільки розмови і більше нічого. Я вважаю, що її треба створювати та застосовувати. Ми вивчали систему Територіальної оборони Польщі, але в нас різна державність», — каже він.

 

 

 

Поделиться публикацией