ДО КІНЦЯ 2021 РОКУ «МОТОР СІЧ» ПЛАНУЄ ВИРОБИТИ 20 КОМПЛЕКТІВ ЛОПАТЕЙ ДЛЯ ГЕЛІКОПТЕРІВ МІ-8 Й МІ-24

Україна продовжує нарощувати свої потужності у сфері забезпечення власних збройних сил складниками вітчизняного виробництва і до кінця 2021 року планує виробити 20 комплектів лопатей для гелікоптерів Мі-8 й Мі-24.

Про це 22 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

«Уже у цьому році «Мотор Січ» планує виробництво 20 комплектів лопатей гвинтів для гелікоптерів, що розглядається як пілотний проєкт. З 2022 року підприємство розраховує на щорічний випуск щонайменше 60 таких комплектів, що у перспективі має повністю покрити потреби українських експлуатантів Мі-8 й Мі-24», – зазначив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, голова підкомітету з питань оборонної промисловості та технічної модернізації Ігор Копитін у коментарі Укрінформу.

За його словами, лопаті будуть вироблені з металу та композиту, а кожний з комплектів буде розрахований під конкретну характеристику гвинтокрила важкого типу вагою 10-12 тонн.

За словами Ігоря Копитіна, створення лопатей гвинтів для гелікоптерів у країні є надзвичайно важливим процесом, адже на сьогодні є проблеми з їхньою закупівлею за кордоном, зокрема через збройний конфлікт на сході.

Створення вітчизняних лопатей допоможе Україні налагодити свій замкнений цикл виробництва гелікоптерів та уникнути залежності від інших країн-виробників, серед них – США, РФ та Китай.

Наразі щонайменше чотири бригади армійської авіації, які оснащені Мі-24, очікують на заміну лопатей через зношеність.

«Якщо українські лопаті себе гарно зарекомендують, то ця продукція має ще й експортні перспективи, адже ці гвинтокрили наразі використовується більш як у 50 країнах світу», – наголосив посадовець.

Поделиться публикацией