ДО КІНЦЯ 2020 РОКУ ВІДБУДЕТЬСЯ ПЕРШИЙ ЗАПУСК УКРАЇНСЬКО-АМЕРИКАНСЬКОЇ ЛЕГКОЇ РАКЕТИ ALPHA

Компанія Firefly Aerospace українця Макса Полякова, яка входить до складу Noosphere Ventures, назвала дату першого запуску легкої ракети-носія Alpha. Він відбудеться 22 грудня з бази ВПС США Ванденберг у Каліфорнії, повідомила 23 жовтня прес-служба компанії з посиланням на інтерв’ю співзасновника і виконавчого директора Тома Марк’юзіка CNBC.

За його словами, умови експлуатації військової бази ставлять перед компанією додаткові вимоги щодо надійності ракети-носія. На думку Марк’юзіка, компанія зможе виконати всі вимоги. Він також додав, що такі вимоги збільшують шанси на успішний перший запуск ракети.

Альтернативна дата запуску — 31 грудня.

«Наша конструкція була ретельно перевірена, оскільки по її експлуатації було висунуто багато вимог. Я думаю, нам варто очікувати повний успіх при першому запуску», — заявив Марк’юзік.

Ракета Firefly Alpha призначена для виведення до 1000 кг корисного вантажу на низьку орбіту Землі, ціна кожного пуску складе 15 мільйонів доларів.

Компанію Firefly Aerospace у 2017 році перезапустив українець Макс Поляков, включивши її до складу Noosphere Ventures. «Це дійсно визначна подія як для компанії Firefly, так і для Noosphere. За час роботи над ракетою, ми збільшили штат до 350 співробітників в США, і залучили українських фахівців в Дніпрі», — розповів він.

Раніше компанія SpaceX успішно провела випробування прототипу корабля Starship SN8 з трьома двигунами Raptor. Незабаром тестовий зразок повинен зробити «стрибок» на висоту декількох кілометрів.

Поделиться публикацией