ДО КІНЦЯ ВОЄННОГО СТАНУ УКРАЇНСЬКА АРМІЯ ОТРИМАЄ БІЛЬШЕ 200 НОВИХ ОДИНИЦЬ ТЕХНІКИ — ПОЛТОРАК

За перші два тижні воєнного стану завдяки ряду передбачених ним заходів українські війська поповнилися сотнею одиниць нової військової техніки, а до кінця воєнного стану армія може у загальному отримати понад 200 одиниць техніки, заявив 12 грудня міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу «Україна».

 

За його словами, «воєнний стан вводиться в країні з двох основних причин. Перша — агресія проти України. Друга — коли є загроза відкритої агресії… У нас відбулося два в одному: агресія РФ проти Військових морських сил України у Керченській протоці, а також — величезні угруповання російських військ на кордоні з Україною», — зазначив міністр.

 

Полторак також зазначив, що після введення воєнного стану швидкість постачання техніки до армії зросла.

 

«Завдяки заходам, передбаченим воєнним станом, за два тижні до військ прийшло більше 100 одиниць техніки. До кінця воєнного стану ми плануємо отримати понад 200 одиниць техніки», — додав він.

 

Також міністр зазначив, що особливу увагу Україна приділяє стану військово-морського флоту, за чотири роки зробивши все можливе, щоб максимально посилити його боєздатність з наявними можливостями.

 

«За останні 4 роки ми значно збільшили наші можливості, але ми дуже багато втратили військово-морського флоту у Криму. Ми зробили максимально можливе, щоб відновити боєздатність флоту, — ми над цим працюємо», — заявив міністр.

 

У зв’язку з ескалацією на Азові, увечері 26 листопада Верховна Рада проголосувала за введення воєнного стану терміном на 30 днів у 10 областях, а також у внутрішніх водах України в акваторії Азовського моря. Закон про введення воєнного стану набув чинності, 28 листопада. На посилений режим несення служби перейшли представники силового блоку: прикордонники, військові, поліцейські та СБУ.

Поделиться публикацией