ДО ЗСУ НАДІЙШЛИ НОВІ МОБІЛЬНІ ЛАЗНЕ-ПРАЛЬНІ КОМПЛЕКСИ

До частин Збройних Сил України (ЗСУ), які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних Сил, надійшли нові мобільні лазне-пральні комплекси.

Про це повідомляє АрміяInform

Сьогодні у Харкові передали шість таких комплексів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу, що у місті Кременчук.

Передача першої партії відбулась на базі 218-го об’єднаного центру забезпечення тилу ЗС України, за декілька діб буде передана наступна.

«Сьогодні до нас прибули представники з кількох військових частин. Усі вони пройшли інструктаж з користування й обслуговування даного комплексу та прийняли перші шість одиниць техніки для подальшої експлуатації. Наступну партію ми плануємо передати за кілька днів», – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника 218-го об’єднаного центру забезпечення тилу ЗС України підполковник Олександр Сачавський.

Нагадаємо, що в рамках Державного оборонного замовлення на 2019 рік для потреб Збройних Сил України було виготовлено 10 мобільних лазне-пральних комплексів, обладнаних сучасною технікою, електрогенераторами, та системою підігріву води з використанням рідкого або твердого палива. Вартість кожного з них складає понад 8,5 млн грн.

Лазне-пральний комплекс, виготовлений Крюківським вагонобудівним заводом, дозволяє військовослужбовцям на передовій випрати, висушити, попрасувати одяг та помитися.

Мобільний лазне-пральний модуль складається з:

  • мобільного прального модуля для прання речового майна, в тому числі індивідуального користування в польових умовах з можливостями (прання із сушінням від 12 до 25 кг/год);
  • мобільного лазневого модуля для миття особового складу в польових умовах з можливостями (миття 35-100 чол/год).

ЗСУ не вперше отримають мобільні лазне-пральні комплекси, загалом до війська вже поставлено близько 30 таких комплексів та ними забезпечені всі бригади Десантно-штурмових військ, Морської піхоти та Сухопутних війську ЗС України.

Поделиться публикацией