ДОНАЛЬД ТРАМП ПОПЕРЕДИВ, ЩО ГОТОВИЙ ДО ТОГО, ЩОБ ЗАБЛОКУВАТИ ФІНАНСОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ

Президент США Дональд Трамп у вівторок попередив, що готовий до того, щоб заблокувати фінансову допомогу Україні в майбутньому, якщо країни Європи не почнуть робити свій внесок у розвиток цієї країни.

Про це повідомив ЦЕНЗОР.нет 24 вересня ц.р., посилаючись на заяву Трампа  журналістам «на полях» Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку».

«Моє невдоволення (Європою — Ред) зберігається. І я знову заморозив би (кошти — Ред), і я заморожуватиму доти, доки Європа та інші країни не почнуть виділяти кошти Україні, тому що вони цього не роблять», — сказав він.

Водночас він наголосив, що США направили Україні раніше обіцяні кошти. «Що стосується тих коштів, то кошти були виплачені, вони були повністю виплачені», — сказав Трамп.

12 вересня американські ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США прийняла рішення розблокувати раніше заморожені $250 млн, що виділяються на військові потреби України.

Видання Politico з посиланням на високопосадовця адміністрації повідомляло, що президент Трамп попросив свою команду з національної безпеки переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки, в рамках якої Вашингтон мав намір додатково виділити $250 млн.

Потім у ЗМІ з’явилися повідомлення, що заморозка допомоги Україні була пов’язана зі спробами Трампа ініціювати в Україні розслідування проти сина учасника президентських перегонів у США Джо Байдена — Хантера.

Низка американських ЗМІ повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній розмові переконати президента України Володимира Зеленського в необхідності почати розслідування проти Хантера Байдена, а також що президент США «близько восьми разів закликав його працювати» з адвокатом Руді Джуліані з питання розслідування проти Хантера Байдена.

Поделиться публикацией