ДНЯМИ НА ПЛАТФОРМІ ВУМ СТАРТУВАВ НОВИЙ КУРС «ПРО НАТО»

Днями на платформі Відкритого Університету Майдану (ВУМ) стартував новий курс «Про НАТО», що складається з 18 лекцій.
Про це 18 травня ц.р. повідомив «Арміяinform»
Проєкт підготовлений ВУМ за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні (Харків) із залученням інформаційної та експертної підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Цей курс створено для широкого загалу громадян, щоб розповісти «Про НАТО». Пояснити, що це за організація, на яких принципах вона існує і якими цінностями керується.

Окрім цього, курс покликаний розвіяти міфи, дати перевірену інформацію від першоджерел, познайомити з експертами, які розуміють геополітичну важливість курсу держави на повноправне членство в Організації Північноатлантичного договору.

Серед залучених експертів − директор Центру інформації НАТО Барбора Маронкова, Голова Комітету Верховної Ради в закордонних справах 8 скликання Ганна Гопко, Директор Центру міжнародної безпеки Валерій Кравченко.

Курс поділено на декілька модулів. У першому з них можна дізнатися про те, що таке НАТО, чому було створено Альянс, якими є стандарти. У другому – дезінформація та міфи про НАТО, еволюція сприйняття НАТО українським суспільством, інформування громадян України про НАТО та реформи. Третій блок є більш стратегічним. У ньому можна дізнатися про реформи в секторі національної безпеки України, внески України та НАТО в європейську безпеку, участь нашої держави в Парламентській асамблеї НАТО.

Поделиться публикацией