ДНЯМИ МАЮТЬ БУТИ ЗАТВЕРДЖЕНІ ДЕРЖОБОРОНЗАМОВЛЕННЯ-2020 ТА СНБ

Можливо, вже сьогодні або у середу, мають бути затверджені держоборонзамовлення-2020 (ДОЗ) та Стратегія національної безпеки.

Водночас, як повідомило в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» джерело з військового відомства, зовнішній аналіз ДОЗ-2020, зокрема під час процедури узгодження мав низку негативних висновків. «Йшлося навіть про можливість поверення ДОЗ-2020 на допрацювання, та відмовилися від такого кроку лише через побоювання втрати ще декількох місяців для ОПК», — додав фахівець.  Тому, зазначив він, не виключено, що затверджені будуть лише основні показники ДОЗ-2020.

Представник Міноборони позначив, що ключовими напрямками розвитку озброєнь та переозброєння ЗСУ мають стати ракетна тематика, тематика розвитку засобів протиповітряної оборони, тематика розвитку засобів розвідки та створення автоматизованих систем управління.

Він також додав, що нині майже готова нова Стратегія воєнної безпеки та наближається до фінішу робота з підготовки Плану оборони – остання вперше втілюється в Україні.

Поделиться публикацией