ДЛЯ МОРСЬКОЇ АВІАЦІЇ РЕМОНТУЮТЬ АН-2

Для Морської авіації Військово-Морських Сил ЗС України ремонтують літак Ан-2.

Про це 22 вересня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Тендер на його капітальний ремонт було оголошено ще в червні на суму у 4 253 603,82 гривень.

Роботи з ремонту проводяться у Вінниці підприємство Товариство з обмеженою відповідальністю «Вінницький авіаційний завод» (ТОВ «ВіАЗ»).

Підписання договору відбувалась за переговорною процедурою, оскільки відповідно до експертного висновку Вінницької торгово-промислової палати № В-207 від 03.06.2020 ТОВ «ВіАЗ» є єдиним підприємством, яке схвалене на виконання ремонтів літаків типу Ан-2.

Літак Ан-2Т заводський номер 1Г6323 активно експлуатувався військовими морської авіаційної бригади у підготовці пілотів та для десантування повітряним шляхом.

Вартість льотної години Ан-2 оцінюється в районі 500 доларів, в той же час як гелікоптеру Мі-8 – 2500-3000 доларів, що робить його економічно доцільним у варіанті підготовки особового складу.

Минулого року меценат Єгор Шишкін з Миколаєва, придбав та передав на баланс 10 морської авіаційної бригади легкий транспортний літак Ан-2.

Переданий в 10-у морську авіаційну бригаду літак Ан-2

Для Морської авіації ремонтують Ан-2. Переданий в 10-у морську авіаційну бригаду літак Ан-2 Фото: Дмитро Удовицький

Минулого року очікувалось, що після отримання у 2020 році він буде відправлений на капітальний ремонт на ТОВ «Вінницький авіаційний завод», проте наразі цього ще не сталось.

Цього місяця Морська авіація ВМС ЗС України отримала два військово-транспортні літаки Ан-26, один з яких вже прибув на ДП «Завод 410 ЦА» для проходження ремонту та модернізації.

 

 

 

 

Поделиться публикацией