ДК «УКРОБОРОНПРОМ» І ФОНД РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙ ПІДПИСАЛИ МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

Державний концерн «Укроборонпром» і Фонд розвитку інновацій (Український фонд стартапів) підписали меморандум про співпрацю.

Про це 17 червня ц.р.  повідомили в прес-центрі держконцерну.

Документ передбачає партнерство у сфері новітніх технологій та дасть можливість пожвавити їхнє впровадження в оборонно-промисловому комплексі. Подія відбулася в рамках Форуму інноваційних виробництв, який проходив 17 червня у Білій Церкві.

«З фондом стартапів ми працюватимемо для того, щоб створити модель, яка сприятиме залученню інвестицій у наші дослідження та перспективні розробки», – розповів генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Під час форуму очільник Концерну разом з представниками державної влади та приватного бізнесу взяв участь в обговоренні промислової стратегії України та сучасних викликів, які наразі постали перед вітчизняною та світовою економікою. Зокрема, йшлося про необхідність пришвидшити впровадження передових технологій, інвестиційну привабливість, імпортозаміщення, створення індустріальних парків тощо.

Одним із потужних інструментів залучення інвестицій є індустріальні парки, які планує розвивати Концерн. Наразі всі почали усвідомлювати стратегічне значення оборонки. Оборонно-промисловий комплекс має стати драйвером інновацій для інших галузей, як це відбувається в іноземних країнах.

Поделиться публикацией