ДК «УКРОБОРОНПРОМ» РЕАЛІЗУЄ ПОЛІТИКУ З ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ТА СТАНДАРТИЗАЦІЇ У СФЕРІ ВИРОБНИЦТВА ОВТ

Підвищення ефективності системи управління якістю, впровадження у виробництві нових стандартів, зокрема стандартів НАТО, вирішення системних проблемних питань забезпечення життєвого циклу озброєння і військової техніки, а також підвищення кваліфікації фахівців у сфері якості, стандартизації та метрології – є основними складовими політики держконцерну у сфері виробництва ОВТ. Ці та інші питання оговорювали під час науково-практичного семінару, який відбувся на ДП «Завод ім. В.О. Малишева». Таку інформацію повідомили на офіційному сайті ДК «Укроборонпром» 19 червня ц.р.

 

Зокрема, у заході взяли участь представники Міноборони, Генерального штабу ЗСУ, Нацагентства з акредитації, науково-дослідних установ, Інституту метрології, громадських організацій та сорока підприємств, що входять до складу «Укроборонпрому».

Так, учасники заходу вважають за необхідне спільно із відповідними структурними підрозділами Міноборони визначити та врегулювати першочергові проблемні питання зі стандартизації у сфері виробництва та ремонту ОВТ. Перш за все, йдеться про вдосконалення порядку пред’явлення та задоволення ймовірних претензій замовника озброєння та військової техніки, що відремонтовані підприємствами Концерну. Також потребує доопрацювання  механізм визначення гарантійних зобов’язань після ремонту ОВТ у відповідних договорах.

На думку учасників семінару, варто створити електронну інформаційну базу даних з питань якості, стандартизації та метрології у сфері виробництва ОВТ, відповідно до наявних можливостей підприємств Концерну. Вона має містити перелік стандартів, випробувального обладнання, лабораторій тощо, які є на підприємствах. Створення такої інформаційної бази дозволить поглибити внутрішню кооперацію та заощадити ресурси.

На семінарі також розглядалось питання щодо оцінки відповідності продукції, виготовленої у рамках імпортозаміщення та стандартизація процедур імпортозаміщення.

За підсумками семінару запропоновано продовжити практику проведення навчань фахівців підприємств-учасників Концерну з питань якості, стандартизації та інших напрямків, що стосуються виробництва  ОВТ та виконання ДОЗ.

 

Поделиться публикацией