ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ПОСТАВИВ ПЕРШИЙ МАШИНОКОМПЛЕКТ БТР-3КШ ДЛЯ ЛІЦЕНЗІЙНОЇ ЗБІРКИ У ТАЇЛАНДІ

«Укроборонпром» відправив до Таїланду перший машинокомплект БТР-3КШ для ліцензійної збірки у цій країні. Про це повідомив портал Ukrainian military pages, посилаючись на генерального директора держконцерну Павло Букін.

«Командно-штабна машина БТР-3КШ на базі БТР-3 є спільним проектом Київського бронетанкового заводі, інших підприємств концерну та приватних компаній, розроблена на замовлення командування Сухопутних військ Королівства Таїланд у кооперації із Інститутом оборонних технологій Міністерства оборони Таїланду», – повідомив Букін.

За його словами, кілька років тому укладено рамкову угоду з уповноваженим підприємством Міністерства оборони Таїланду з виробництва БТР-3Е1, різних модифікацій і машин на його базі, а також – із забезпечення сервісного обслуговування в королівстві.

На його думку, розширення експортних поставок є єдиною можливістю забезпечити інноваційний розвиток підприємств «Укроборонпрому». «Кооперація із Таїландом дозволила Україні розширити лінійку БТР-3 і запустити у серійне виробництво абсолютно нову бойову машину світового рівня», – зауважив гендиректор.

БТР-3КШ оснащена автоматизованою системою управління боєм, має у своєму складі безпілотний авіаційний комплекс, що дозволяє самостійно отримувати уточнену інформацію. Для самооборони оснащена бойовим модулем «ІВА-М» приватного підприємства «Чезара».

За інформацією відкритих інформаційних баз експортних операцій вартість поставленого машинокомплекту склала 1,132 млн. дол.

Поделиться публикацией