ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ПЕРЕДАСТЬ 30 ПІДПРИЄМСТВ ФОНДУ ДЕРЖМАЙНА

Наглядова рада «Укроборонпрому» підтримала пропозицію керівництва концерну передати деякі підприємства-учасники до сфери управління Фонду державного майна України (ФДМУ). Така інформація повідомляється на офіційному сайті держконцерну 20 червня ц.р.

Таке рішення було озвучено у ході зустрічі керівництва та Наглядової ради ДК «Укроборонпром» з представниками Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО). Йдеться про близько 30 підприємств, які не мають активного виробничого циклу, не залучені до виробництва військової продукції та виконання стратегічних завдань у оборонній сфері.

«На підставі проведеного аналізу діяльності учасників ДК «Укроборонпром» визначено групу підприємств, основне виробництво яких на сьогодні – це цивільна продукція. Вони належать до складу концерну, однак не задіяні у виробництві ОВТ. Було б логічним передати такі підприємства в управління Фонду держмайна, який має більш ефективні механізми для їхнього фінансового оздоровлення, або ж для приватизації», – зазначив генеральний директор «Укроборонпрому» Павло Букін.

У свою чергу, Наглядова рада Концерну підтримала таку пропозицію та вважає, що вона є раціональною. На думку Голови Наглядової ради Михайла Згуровського, передача в управління ФДМУ окремих підприємств дозволить їм сконцентруватися на цивільному виробництві та бути ефективними за межами оборонно-промислового комплексу.

Крім того, важливим кроком у реформуванні ДК «Укроборонпром» є структурна реорганізація управлінської ланки концерну, яку мають завершити до 3 липня 2018 року, та корпоратизація його підприємств. Очікується, що входження інвестицій у підприємства збільшить їх виробничі потужності. Водночас, в ДК «Укроборонпром» наголошують на важливості локалізації виробництв на території України.

Учасники наради також обговорили питання діяльності новостворених кластерів – груп підприємств, які близькі за своєю спеціалізацією. Наразі таких створено п’ять: авіаційний, бронетанковий, суднобудівний, радіолокаційний і кластер точного озброєння. У концерні переконані, що кластери посилять координацію роботи окремих підприємств, дозволять більш ефективно використовувати їхні технологічні можливості та ресурси для виконання складних комплексних завдань з виробництва, модернізації та ремонту ОВТ.

 

Поделиться публикацией