ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ЗАВЕРШИВ ПОСТАЧАННЯ БТР-4Е ДО НАЦГВАРДІЇ

У грудні 2020 року Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова (ХКБМ), яке входить до складу ДК «Укроборонпром», відвантажило 6 БТР-4Е для потреб Національної Гвардії України (НГУ).

Про це 5 січня ц.р. повідомили в прес-службі держконцерну.

БТР-4Е – повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер (БТР), який розроблений та виготовляється на Харківському конструкторському бюро з машинобудування імені О.О. Морозова. БТР призначений для транспортування особового складу мотострілецьких підрозділів та їх вогневої підтримки в бою.

БТР-4Е використовується для оснащення підрозділів, здатних вести бойові дії в різних умовах, у тому числі в умовах застосування супротивником зброї масового ураження. Він може бути базовою машиною для спеціальних сил швидкого реагування та морської піхоти. БТР може виконувати поставлені задачі як удень, так і вночі, в різних кліматичних умовах, на дорогах з будь-яким покриттям та в умовах повного бездоріжжя. Діапазон робочих температур оточуючого середовища від -40 до +55°С.

Нагадаємо, у жовтні та грудні 2017 року ХКБМ та Національна Гвардія України уклали два державних контракти на постачання бронетранспортерів БТР-4Е для потреб НГУ, загальною кількістю у 10 одиниць. Згідно них ХКБМ повинно було поставити 10 бойових машин у серпні 2018 року. Однак виконання цих контрактів у 2018 р. було зірване.

У вересні 2020 р. роботи за цими контрактами було відновлено, і станом на жовтень 2020 р було поставлено замовнику 4 машини. До кінця грудня усі 10 БТР-4Е були відвантажені замовнику.

 

 

Поделиться публикацией