ДК «УКРБОРОНПРОМ» ГОТОВИЙ ДОСТРОКОВО ПЕРЕДАТИ ВІЙСЬКОВИМ ПАРТІЮ НОВІТНІХ РАКЕТ

Державна акціонерна холдингова компанія «Артем» (ДАХК «Артем»), що входить до складу ДК «Укроборонпром», готова достроково передати замовнику кілька сотень новітніх некерованих авіаційних ракет РС-80, виготовлених в рамках державного оборонного замовлення.

Про це 14 жовтня ц.р. повідомили в прес-службі держконцерну.

Ракети типу РС-80 Збройні сили України отримають вперше. Партія була виготовлена після прийняття цього засобу ураження на озброєння.

«Завдяки інтенсивній роботі нам вдалося достроково виконати свої контрактні зобов’язання і ми готові символічно передати першу партію цих новітніх ракет до Дня захисника України! Завдяки збільшенню ваги бойової частини, РС-80 може пробивати 400 мм броні при дальності запуску у 1,2–4 кілометри. Ми переконані, що вона гідно зарекомендує себе на службі та розраховуємо на продовження виготовлення РС-80 для потреб сил безпеки та оборони України», – повідомив Президент компанії – Голова правління ДАХК «Артем» Володимир Зімін.

РС-80 – розробка власного конструкторського бюро Компанії «Артем». Конструкція ракети передбачає можливість оснащення її різними бойовими частинами та підривачами, в тому числі, для боротьби з безпілотними літальними апаратами у складі зенітно-ракетних комплексів. Перша партія некерованих авіаційний ракет РС-80 успішно витримала вогневі випробування та підтвердила свої тактико-технічні характеристики.

Як відомо, раніше Укроборонпром відзвітував про результати роботи підприємств Концерну за 9 місяців 2020 року. Зокрема, обсяг виготовлення високоточної зброї та боєприпасів підприємствами Концерну, до яких відноситься завод «Артем», попри карантинні обмеження та пізню контрактацію, залишаються на рівні аналогічного періоду минулого року. За підсумками трьох кварталів боєприпасні підприємства Концерну перевиконали план виробництва на цей період на 121% та виготовили продукції (послуг) на 4,1 млрд грн.

Некерована авіаційна ракета РС-80 з кумулятивно-осколковою бойовою частиною являє собою поліпшену версію НАР С-8КОМ. Призначена для ураження броньованої, легкоброньованої та не броньованої бойової техніки і живої сили супротивника. Використовується на літаках типу Су та МіГ, гелікоптерах типу Мі та Ка. Призначена для пуску з блоків типу Б8 та їх модифікацій (аналогів). Також ракета РС-80 може застосовуватися у складі озброєння перспективних наземних платформ і десантно-штурмових катерів.

Поделиться публикацией