ГЕНДИРЕКТОР «УКРСПЕЦСИСТЕМС» ДМИТРО ХАСАПОВ: ПРИ РОБОТІ З ДЕРЖЗАМОВНИКОМ МИ ДУЖЕ СТЕСНЕНІ У МОЖЛИВОСТЯХ ОТРИМАТИ ПРИБУТОК

«Сьогодні нормативно-правова база України є такою, що робота з внутрішнім замовником дозволяє компанії лише підтримувати виробництво», – повідомив в інтерв’ю програмі «Security Talks» гендиректор компанії «Укрспецсистемс» Дмитро Хасапов. «Розрахунково-калькуляційні матеріали суворо нормують прибуток на імпорт комплектуючих, зарплатний фонд та інші потреби підприємства – від 1% до 20% залежно від конкретної ситуації. Ці норми не дозволяють отримати достатньо коштів», – вважає Хасапов.

«Безумовно, державний замовник для нас є пріоритетним. Така філософія підприємства. Фактично заробіток для модернізації та розвитку здійснюється за рахунок експортних контрактів. Це не критика – просто констатація факту», – підбив підсумок Хасапов.

Приватна компанія «Укрспецсистемс» з 2014 року займається розробками та виготовленням безпілотних авіаційних комплексів (БПЛА) та постачала на експлуатацію БПЛА силам оборони України. Основний безпілотний авіаційний комплекс PD-2 вже пройшов кілька етапів удосконалення та модернізації. «Укрспецсистемс» також активно працює й на світовому ринку озброєнь.

Поделиться публикацией