ДИРЕКТОР НВК «ІСКРА» НАЗВАВ ПЕРСПЕКТИВНУ ЛІНІЙКУ РЛС МАЙБУТНЬОГО ХОЛДИНГУ «РАДАРНІ СИСТЕМИ»

Директор  КП «НВК «Іскра» Юрій Пащенко, який в середині вересня ц.р. оголосив про створення першого холдингу «Укроборонпрому» «Радарні системи», повідомив про основні стратегічні продукти холдингу.

В інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» директор  КП «НВК «Іскра» розповів, що трансформація «Укроборонпрому» та створення холдингу має на меті збільшення лінійки продукції для сил оборони держави, а також дозволить суттєво посилити позиції на міжнародному ринку озброєнь.

 

РЛС 90К6Е

То ж, Ю.Пащенко зазначив наступне:

Для Радіотехнічних військ Повітряних Сил ЗСУ «Радарні системи» пропонуватимуть: оглядові первинні та вторинні радари (РЛС 90К6, 79К6, 35Д6, МР-1, РАВРЛ «ТРАССА»), а також пункти управління РЛС та наведення авіації (стаціонарний командний пункт, мобільний пункт управління).

Для Зенітно-ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ «Радарні системи» пропонуватимуть: радіолокаційні станції виявлення цілей і видачі цілевказівок  (МР-1, 80К6КС1, РЛС 90К6); радіолокаційні станції наведення (корекції) засобів ураження; пункти управління.

Для Сухопутних військ ЗСУ тактичного та оперативно-тактичного рівня «Радарні системи» пропонуватимуть: комплекс АУ артилерійською батареєю та дивізіоном; РЛК тактичної ланки; радіолокаційний комплекс розвідки вогневих позицій 1Л220УК (артилерійська розвідка, виявлення та управління засобами ураження).

Слід сказати й про перспективну техніку для Сухопутних  військ ЗСУ «Радарні системи» розробляють: сучасний багатофункціональний РЛК виявлення повітряних та наземних цілей, в тому числі, безпілотних літальних апаратів, а також надання цілевказівок для їх ураження.

Для Військово-Морських Сил ЗСУ «Радарні системи» пропонуватимуть: автоматизовану систему бойового управління; РЛС «Дельта-М», МAARS; комплекс «Мінерал-МЕ»; комплекс оптико-електронної протидії «Каштан-3М».

 

РЛС «Дельта-М» розробки НДІ «Квант-Радіолокація» для ВМС України і на експорт

 

До того ж, для усіх видів ЗСУ «Радарні системи» пропонують:

А. Засоби радіотехнічної розвідки (перспективний аналог «Кольчуга») – комплекс радіотехнічної розвідки «Резидент», призначений для виявлення, радіовипромінення наземних, надводних, повітряних цілей, обладнаних радіотехнічними засобами, а також визначення координат цілей, автоматичного супроводу рухомих цілей.

Б. Засоби радіоелектронної боротьби для здійснення контролю радіоелектронної обстановки, виявлення і придушення —  перспективний комплекс радіоелектронної боротьби Р-330УВ1М2, призначений для виявлення та придушення засобів зв’язку, передачі даних і систем управління тактичної і оперативно-тактичної ланки, в тому числі повітряних, наземних та надводних безпілотних комплексів.

Нарешті, метеорадари цивільного призначення: вироби для видачи метеорологічної інформації та інформації про небезпечні метеоутворення для Украероруху, Укргідрометеорологічного центру ДСНС України.

 

РЛС 36Д6, найбільш популярний комплекс виробництва НВК «Іскра»

 

«Отже, майбутні обрії для галузевих підприємств із остаточним оформленням холдингу «Радарні системи» суттєво розшириться. Ба більше, холдинг не буду капсулюватися, ідеї, принципи, можливості – усе це має «розповзатися», до холдингу мають прийти й нові учасники», — підсумував Ю.Пащенко.

Поделиться публикацией