ДЕТОНАТОРИ РС-80 ДОЗВОЛЯЮТЬ ПІДВИЩИТИ ЕФЕКТИВНІСТЬ УРАЖЕННЯ РЕАКТИВНИХ СНАРЯДІВ «ОСКОЛ»

Державний концерн «Укроборонпром» оприлюднив відео вогневих випробувань реактивних снарядів РС-80 «Оскол», повідомляє 18 вересня прес-служба концерну. До чергового етапу випробувань снарядів були залучені льотний склад і потужні бомбардувальники Військово-повітряних сил Збройних сил України —  Су-24М.

Нові реактивні снаряди калібру 80 мм мають надзвукову швидкість польоту та можуть перебувати на озброєнні вертольотів, літаків і наземних платформ. Вони призначені для знищення живої сили противника, бронетехніки, фортифікаційних споруд тощо. Дальність ураження наземних цілей — понад сім км.

РС-80 оснащені різними бойовими частинами та детонаторами, що дозволяє підвищити ефективність ураження. Зокрема, пучково-осколкова бойова частина з програмованим підривачем дозволяє здійснювати підрив ракети безпосередньо у повітрі, за декілька метрів від цілі, а не під час удару об землю. Снаряд також може оснащуватись кумулятивною бойовою частиною для знищення бронетехніки.

«Під час випробувань, у присутності замовника, було підтверджено відповідність РС-80 тактико-технічним характеристикам та можливість їх застосування з бойових літаків. Наразі РС-80 вже пройшли випробування з наземних платформ, вертольотів та літаків, за результатами яких було визнано їх відповідність основним тактико-технічним характеристикам», — йдеться у повідомленні.

Наразі випробування розробки ДАХК «Артем», що входить до складу «Укроборонпрому», перебувають на фінальній стадії. Після завершення випробувань снаряди з’являться на озброєнні ЗСУ.

Поделиться публикацией