ДЕРЖДЕПАРТАМЕНТ ОЗВУЧИВ ІНФОРМАЦІЮ ПРО КІЛЬКІСТЬ ЯДЕРНОЇ ЗБРОЇ У США ТА РФ

Зокрема, на двох у держав 1179 носіїв і 1794 боєголовки.

Як передав 22 лютого Корреспонент.net з посиланням на опублікованій американським Держдепартаментом звіт станом на 5 лютого, США володіють 652 оперативно розгорнутими носіями ядерних озброєнь — міжконтинентальними балістичними ракетами, важкими бомбардувальниками, балістичними ракетами на підводних човнах — і 1350 боезарядами на них. Росія має 527 носіїв і 1444 боєголовки.

При цьому Сполучені Штати Америки і Росія виконують свої зобов’язання за Договором про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь, йдеться в довідці про скорочення ядерних арсеналів, констатував Держдеп США.

ДСНО був підписаний в квітні 2010 року. Згідно з документом, до лютого 2018 року в Росії та США має залишатися не більше 1550 боєголовок і 700 МБР, ТБ і БРПЛ.

Раніше видання Washington Post писало, що США варто схилити Росію до нових переговорів про скорочення ядерних арсеналів. Роки Холодної війни говорять, що ядерну війну не можна допустити, а в гонці озброєнь неможливо перемогти. Звісно, потрібно подбати про сильне і ефективне стримування для захисту союзників. Ядерних сил США і запланованої модернізації вже більш ніж достатньо для ефективного стримування на десятиліття вперед. Але угоди про контроль озброєнь на кшталт тієї, яку Обама підписав з Медведєвим, також в інтересах американської національної безпеки.

 

Видання New York Times писало, що ядерна зброя повертається у відносини між США і Росією. Один з найбільш сумнівних пунктів нової стратегії говорить про те, що США можуть застосувати ядерну зброю у відповідь на нищівну атаку на американську інфраструктуру, здійснену навіть неядерними силами.

Поделиться публикацией