“ДЕРЖГІДРОГРАФІЯ” ПРИДБАЛА ДВА БАК

Державна установа “Держгідрографія” придбала два безпілотні авіаційні комплекси (БПЛА) для забезпечення безпеки судноплавства на річках.

Про це 4 вересня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на прес-службу установи.

Безпілотники допоможуть оперативніше здійснювати картографування та моніторинг, підтримувати на сучасному рівні бази даних картографічної та топографічної інформації.

Це дозволить Укрморкартографії підтримувати в актуальному стані навігаційні карти, швидко і з максимальною точністю вносити необхідні зміни.

Безпілотний авіаційний комплекс призначений для вирішення широкого спектра завдань, які вимагають тривалого маршрутного польоту на висоті 75 – 2000 метрів. Весь політ виконується в повному автоматичному режимі за заздалегідь заданим маршрутом.

Старт безпілотника здійснюється за допомогою катапультної системи. Посадка – за допомогою парашутної системи або за принципом посадки літака. Також він має потужну фотокамеру та 2-частотний GNSS L1/L2 прилад, що дозволить створювати високоточні ортофотоплани місцевості.

Нагадаємо, що установа оновила спеціалізоване картографічне забезпечення, яке дозволить розробляти електронні карти відповідно до стандартів НАТО.

Раніше Державна установа “Держгідрографія” виступила з ініціативою створити морський режимний район навколо окупованого Криму, щоб заборонити захід суден в усі порти півострова.

За допомогою зазначених комплексних дій Держгідрографія збирається домогтися вилучення з незаконного обігу електронної картографічної продукції Росії на води України. Крім того, вони дозволять повністю припинити заходження в кримські порти іноземних суден та частково російських суден.

.

Поделиться публикацией