ДЕНІСОВА ЗВЕРНУЛАСЯ ДО МІНІСТРА РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ ЧЕРЕЗ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ІЗ ЗАРПЛАТИ НА ХАРКІВСЬКОМУ АВІАЗАВОДІ

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігоря Петрашка з проханням зробити все можливе, щоб вирішити питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

«Критична ситуація щодо заборгованості із заробітної плати, яка склалася на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві, триває довгий час», — написала Денісова у Facebook 16 квiтня.

Вона зазначила, що для вирішення зазначеного питання вона неодноразово зверталася до компетентних органів, зокрема, у грудні 2020 року з метою відновлення соціальних прав працівників зазначеного підприємства вона направила звернення до Міжвідомчої робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати щодо включення цього питання до порядку денного її засідання.

Крім того, було відкрито провадження уповноваженого ВРУ з прав людини з цього питання.

«Однак, станом на 12.04.2021 заборгованість із виплати заробітної плати працівникам не була погашена і наразі становить 253 577 700 грн. Це, у свою чергу, змусило працівників вдатися до акції протесту та 15 квітня перекрити рух на вулицях міста Харкова», — роз’яснила омбудсмен.

Денісова також додала, що для відновлення порушених конституційних прав громадян на своєчасну оплату праці вона звернулася до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «з проханням вжити всіх можливих заходів, щоб прискорити вирішення питання погашення заборгованості із заробітної плати працівникам Харківського державного авіаційного виробничого підприємства».

Поделиться публикацией