ДЕЛЕГАЦІЇ НІМЕЧЧИНИ, ЛИТВИ, ЛАТВІЇ, КАНАДИ І США В ПАРЛАМЕНТСЬКІЙ АСАМБЛЕЇ НАТО ВИСЛОВИЛИ ПІДТРИМКУ УКРАЇНІ — ЧЕРНЄВ

Українська делегація в Парламентській Асамблеї НАТО повернулася з засідання Асамблеї у Лондоні, де провела три дні.

Про це повідомив Цензор.НЕТ 16 жовтня ц.р. посилаючись на глава української делегації Єгора Чернєва.

«Протягом трьох днів ми ставили для себе кілька основних завдань. Перше — це донести всім делегаціям усіх членів НАТО про те, що наш курс на членство в НАТО залишається незмінним, про те, що у нас відбуваються великі зміни в Україні, про те, що ми маємо всі можливості для того, щоб з новим президентом, парламентом і урядом швидше прискорювати всі ці реформи, які необхідні для переходу на стандарти НАТО», — розповів Чернєв.

За його словами, за цей час вдалося провести багато двосторонніх зустрічей з делегаціями різних країн і неформальних зустрічей з главами делегацій країн-членів НАТО.

«Зокрема ми зустрілися з делегаціями Німеччини, Литви, Латвії, Канади, Сполучених Штатів. Всі висловили підтримку країні, нам вдалося поставити запитання генеральному секретарю щодо посилення співпраці України і НАТО. Він запевнив також в своїй підтримці. Нам було дуже важливо почути, що йдемо на зближення. Наша мета, це, звичайно, план дій щодо членства в НАТО, але є і проміжні такі кроки як програми посилених можливостей, про це ми також говорили», — розповів нардеп.

Крім того, українська делегація вносила зміни в доповіді і резолюції, які підготували делегації країн-членів НАТО.

«Два найважливіші доповіді були щодо  України — 5 років після Революції Гідності і щодо застосування економічних санкцій. Доповідь щодо України була  абсолютно збалансована. Ми внесли туди правки виключно для того, щоб оновити дані про останні півтора місяці в напрямку реформ, а також зміни щодо термінології, тому що там використовувалися неправильні слова щодо російської агресії в Україні», — зазначив Чернєв.

 

Поделиться публикацией