ДАХК «АРТЕМ» ПОСТАВИЛО ЗСУ ПЕРШУ ПАРТІЮ НЕКЕРОВАНИХ РЕАКТИВНИХ СНАРЯДІВ РС-80 – ПРЕЗИДЕНТ КОМПАНІЇ

Наразі успішно розроблено і поставлено першу партію некерованих реактивних снарядів РС-80. Це снаряди 80-мм калібру для вертольотів Мі-8, Мі-17, Мі-24 і штурмової авіації, які запускаються з пускових установок Б-8, Б-20, Б-8М1 та широко застосовуються у Збройних Силах.

Про це повідомив Президент ДАХК «Артем» Володимир Зімін в інтерв’ю armyinform.com.ua.

 

Очільник ДАХК «Артем» зокрема повідомив наступне:

«Торік ми достроково виконали перший в історії компанії державний контракт на виробництво для потреб вітчизняного війська некерованих реактивних снарядів РС-80, а цьогоріч підписали додаткову угоду до контракту й достроково виконаємо замовлення на постачання цих снарядів.

На експорт переважно відправляємо ракети Р-27 і контрольно-перевірочні комплекси ГУРТ-М. До прикладу, недавно закінчився великий контракт з одним із наших головних іноземних замовників. Ми повністю переозброїли їх парк контрольно-перевірочного обладнання. Цей контракт допоміг фінансово протриматись торік та успішно увійти в цей рік.

Цьогоріч компанія отримала аванс та почала виконувати найбільший контракт за останні 10–15 років на поставку ракет Р-27 вартістю понад 200 мільйонів доларів. Це величезний обсяг роботи для нас на кілька років.

Обсяг замовлень вітчизняного оборонного відомства – незрівнянно малий у порівнянні з експортом. У відсотковому відношенні замовлення Міноборони України в середньому не перевищує 5% обсягів виробництва підприємства, цього року — 18%. Ми активно ведемо переговори про збільшення обсягів постачання нашої продукції для потреб ЗСУ. А нам є що запропонувати війську. До прикладу, некеровані снаряди РС-80 та 152-мм снаряди для гаубиці «Гіацинт» (снаряд ОФ-29).

Наразі виконуємо ДКР для Міністерства оборони щодо створення снарядів натовського калібру 155 мм — і для «Дани», «Богдани» чи іншої нашої гаубиці з таким калібром. Виходимо на стадію випробувань. Вже цього місяця проведено реальні випробування з підривами таких снарядів. З огляду на наш науковий, конструкторсько-технічний потенціал, підприємство спроможне забезпечити виробництво таких снарядів для потреб Збройних Сил».

 

Поделиться публикацией