ГРОЙСМАН ДАВ ДЕСЯТЬ ДНІВ НА ПОЧАТОК АУДИТУ «УКРОБОРОНПРОМУ»

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що державний концерн «Укроборонпром» впродовж десяти днів має завершити підписання усіх угод з аудиторськими компаніями та розпочати аудит концерну.

«Для всіх дуже важливо зрозуміти як функціонує така занадто закрита структура як «Укроборонпром». Все те, що не є державною таємницею, має бути просто відкрите, щоб люди бачили, що купується, по яких цінах, хто виробляє. Тому що фактично зараз структура фактично зарита і в людей виникають відповідні питання. Тому сьогодні я визначаю остаточний термін проведення фінансового аудиту компанії «Укроборонпром», — заявив Гройсман на засіданні уряду 15 травня.

Він зазначив, що вже проведено відбір аудиторів, які мають провести перевірку компанії.

«Ми прийняли рішення зобов’язати «Укроборонпром» протягом десяти днів завершити всі переговорні процедури з аудиторськими компаніями, визначити переможця та підписати публічний фінансовий аудит компанії «Укроборонпром». І відзвітувати за цим аудитом», — додав глава уряду.

Також Гройсман заявив, що в компанії має бути втілена прозора система руху коштів у компанії, окрім дійсно секретних договорів

Сьогодні ми ухвалюємо доручення мінекономіки напрацювати відповідні зміни до законодавства, щоб відкрити цю інформацію (про обіг коштів в ДК, — ред.) Або рішеннями уряду. Але я знаю, що треба змінювати закон. Тому ми зробимо комплексний закон, звернемося до парламенту і попросимо «давайте відкриємо дані перед суспільством», — додав прем’єр.

Як повідомлялося, міжнародний аудит держконцерну планувався ще в 2017 році, проте «завис» на тендері. На аудит передбачалося виділити 130 мільйонів гривень. У тендері на проведення міжнародного аудиту держконцерну «Укроборонпром» в системі ProZorro подали заявки 12 світових аудиторських компаній.

Поделиться публикацией