ГОТУЄТЬСЯ ПРОЕКТ УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ «ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ СТРАТЕГІЇ ВОЄННОЇ БЕЗПЕКИ»

20 січня ц.р. Кабінет міністрів України розгляне проект указу Президента України Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від ___ ___________2021 року “Про Стратегію воєнної безпеки Україниˮ.
Про це повідомили на Урядовому порталі. Зокрема, засідання Уряду розпочнеться в 12:30.
В якості доповідача буде виступати Міністр оборони України Андрій Таран.
Відомо, що даний проект Указу Президента України розроблено на основі звіту щодо результатів проведення оборонного огляду Міноборони, введеного в дію Указом Президента Українивід 24 березня 2020 року №106/2020, з метою забезпечення реалізації державної політики у сфері оборони. Проект Указу спрямований на досягнення цілі 16.1. «Реформування сектору національної безпеки і оборони (разом з іншими складовими сектору)».
Зокрема, повідомляється, що Стратегія воєнної безпеки України є документом довгострокового планування та основою для розроблення Стратегічного оборонного бюлетеня України, програмних документів з питань оборони та розвитку сил оборони, розвитку озброєння та військової техніки, оперативних планів і планів застосування сил та засобів оборони.
Данною Стратегією визначаються шляхи досягнення цілей і реалізації пріоритетів державної політики у воєнній сфері, сферах оборони і військового будівництва, зокрема стосовно безпекового середовища.
Показово, що реалізація даного Указу не потребує додаткового фінансування.

Поделиться публикацией