ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ ПРОВІВ ТЕЛЕФОННУ РОЗМОВУ З НАЧАЛЬНИКОМ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ ЗБРОЙНИХ СИЛ СЛОВАЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

23 квітня Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак провів телефонну розмову з начальником Генерального штабу Збройних сил Словацької Республіки генералом Деніелем Змеко.

Про це  23 квітня ц.р.  facebook повідомив Генштаб ЗСУ.

«Під час розмови Руслан Хомчак окреслив ситуацію в Збройних Силах України з протидії поширенню захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 й поточну воєнно-політичну ситуацію в Україні та на її кордонах, зокрема у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зі свого боку генерал Деніел Змеко розповів про те, як підпорядковані йому Збройні сили допомагають у протидії розповсюдженню COVID-19, а також про підтримку військовими місцевих прикордонників, поліції та громадян», ‑ йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони обговорили напрямки подальшого військового співробітництва та обміну досвідом за стандартами НАТО у сфері розвитку спроможностей між збройними силами обох країн. Зокрема очільники збройних сил обох держав домовились скоректувати план двостороннього співробітництва на 2020 рік з огляду на пандемію COVID-19 в частині, що стосується спільних заходів та навчань.

Деніел Змеко наголосив, що одним із його пріоритетів є організація та забезпечення візиту Головнокомандувача ЗСУ до Словацької Республіки з робочим візитом протягом 2020 року та участь у спільному реагуванні на кризові ситуації.

Під час розмови Руслан Хомчак поінформував свого колегу про нещодавно успішно проведені навчання підрозділів ДШВ ЗСУ на заході України. Також він розповів про кілька рейсів військово-транспортного літака Іл-76МД Повітряних Сил ЗС України, який на прохання румунської сторони залучався для доставки гуманітарного вантажу з КНР до Румунії в рамках операції НАТО з протидії COVID-19.

Поделиться публикацией